Σεμινάριο 6 – 7 Δεκεμβρίου 2013

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ν. Μεσσηνίας διοργάνωσε διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Υλοποίηση Προγραμμάτων Π.Ε. ? Στήριξη και Εμπλουτισμός μέσα από τις Δράσεις του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ?ΕΛΙΑ?» για 40 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του ν. Μεσσηνίας, το απόγευμα της Παρασκευής 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα) και σε επιλεγμένα πεδία (ελαιώνες του νομού Μεσσηνίας).
Το σεμινάριο γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπ/σης νομού Μεσσηνίας που υλοποιούν προγράμματα Π.Ε. και δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση ή έχουν μικρή εμπειρία σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.)

– Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν σε Δίκτυα Π.Ε.

– Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επισκεφτούν με τις μαθητικές περιβαλλοντικές ομάδες τους τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το φετινό διδακτικό έτος.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ? ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου έγιναν εισηγήσεις, επίσκεψη σε πεδία, διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων και δόθηκε η δυνατότητα να λυθούν πιθανές απορίες και να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους.

 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το θεωρητικό υπόβαθρο, οι εισηγήσεις και η διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων αποτέλεσαν σημαντικά εργαλεία για τους εκπαιδευτικούς κατά την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την ένταξή τους σε Δίκτυα Π.Ε., τη συμμετοχή τους σε προγράμματα των Κ.Π.Ε., την αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης και εμπλουτισμού των προγραμμάτων Π.Ε. που υλοποιούν. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα, στο πλαίσιο της δράσης «Καταγραφή υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων» του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «ΕΛΙΑ».

Το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας θα καλύψει τα έξοδα προσφοράς καφέ και ενός κολατσιού. Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών και των εισηγητών θα γίνει με δικά τους έξοδα. Θα καλυφθούν μόνο οι μετακινήσεις προς και από το πεδίο. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *