«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γιαγιά Ελιά?»! από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Το ψηφιακό παραμύθι του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γιαγιά Ελιά που ήξερε να λέει αληθινά παραμύθια?» παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο στο ΚΠΕ Καλαμάτας.
Η παρουσίαση ήταν εντυπωσιακή, ενώ εύσημα απέσπασαν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Μαρία Χονδρογιάννη και Αντωνία Χριστοπούλου και, βεβαίως, η περιβαλλοντική ομάδα των μικρών παιδιών που συμμετείχαν!
«Φίλοι, ο άνεμος ?Καρτελάς?, που πήρε το όνομά του από το σημαντικό στρατηγό του βασιλιά Νέστορα, Καρτελά, και το μικρό ποταμάκι, που δεν το είχαν βαφτίσει οι άνθρωποι επειδή ήταν μικρό ακόμα, αλλά αυτό ήταν σίγουρο πως όταν μεγάλωνε θα του έδιναν το καλύτερο όνομα! Ένα πρωινό, όταν ο μικρός άνεμος ήταν δεν ήταν 5 ? 6 ετών, μια ηλιαχτίδα άστραψε με νόημα πάνω σε μια ελίτσα, που κι αυτή θα ?ταν στην ηλικία του. Ο άνεμος έτρεξε προς την ελίτσα! Ήταν τόσο όμορφη, σκέφτηκε βλέποντάς τη, κι εκείνη, λες και διάβασε τη σκέψη του, του χαμογέλασε! Ζωή, το όνομά της! Σπουδαίο και συμβολικό όνομα, που όπως του είπε η ελίτσα, οι άνθρωποι της έδωσαν το όνομα Ζωή αναγνωρίζοντας την αξία της στη ζωή τους! Ο Καρτελάς, η Ζωή και ο μικρός ποταμός γίναν φίλοι καρδιακοί κι αχώριστοι και ορκίστηκαν πως για το υπόλοιπο της ζωής τους, που θα ήταν για όλους μεγααααααάλο, ό,τι κι αν συμβεί θα προστατεύουν ο ένας τον άλλο! Όμως..», η συνέχεια στο ψηφιακό παραμύθι (http://www.storyjumper.com/book/showframe/39997616/5902eef15f0f6#).
Αυτό είναι το ένα από τα δύο ψηφιακά παραμύθια που παρουσιάστηκαν από εκπαιδευτικούς ? μέλη του Δικτύου «Ελιά» του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ελιά»,  που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας.
Είναι ένα ιδιαίτερο παραμύθι, καθώς οι ήρωες είναι αληθινοί, όπως αληθινά είναι και αρκετά στοιχεία από την πλοκή του! Αφορμή γι’ αυτό υπήρξε η καταγραφή ενός υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου της περιοχής της Κυπαρισσίας και οι πληροφορίες που πήραν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σημερινό ιδιοκτήτη του, δικηγόρο και πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας, Θανάση Πετρόπουλο.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον ιστορικό ελαιώνα και ο Θανάσης Πετρόπουλος μίλησε μαζί τους για την ιστορία του υπεραιωνόβιου δέντρου. Πρόκειται, δε, για ελαιώνα αγριελιών οι οποίες «μπολιάστηκαν» από τους Ενετούς και σώθηκαν από τη φωτιά στα χρόνια της Επανάστασης.Του Ηλία Γιαννόπουλου

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *