Η καταγραφή ελαιόδεντρων εντάχθηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η δράση εντάχθηκε ως παράδειγμα Καλής Πρακτικής εκπαιδευτικών δράσεων για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Σύνδεσμος: http://ayla.culture.gr (Κατηγορία ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ-ΑΝΑΔΕΙΞΗ / Ενότητα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / Υποενότητα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ).

Σχεδιάζεται η περαιτέρω αξιοποίηση των καταγραφών υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων και ελαιώνων με τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλες οι καταγραφές με την επωνυμία της σχολικής ομάδας και των εκπαιδευτικών που έκαναν την καταγραφή. Η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες καταγραφές και θα είναι στη διάθεση του εκπαιδευτικού κόσμου, από όπου οι σχολικές ομάδες θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες και να σχεδιάζουν μονοπάτια στα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα με τη θεματική, από πλευράς τόπου και χρονολογικής περιόδου, που επιθυμούν.

Καλούνται τα μέλη του Δικτύου «ΕΛΙΑ» ή και όποια άλλη σχολική ομάδα ή εκπαιδευτικός επιθυμούν να συμμετέχουν στην καταγραφή υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων/ελαιώνων, να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο έντυπο: «Ταυτότητα υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου» και να το αποστείλουν  ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ Καλαμάτας στη διεύθυνση mail@kpe-kal.mes.sch.gr.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *